16 Aralık 2012 Pazar

Koku (Büyü - Sihir - Mucize Üçlüsü)



Koku (Büyü - Sihir - Mucize Üçlüsü)

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde.... diye devam eden masalları çocukken bol bol dinlemişizdir. Acaba hangimiz gerçek anlamda yaşadı bu masalları? Daha doğrusu masalsı bir dünyada kimler zaman geçirmiştir? Kimler büyülü, sihirli, mucizelerle dolu bir dünyanın kapısını aralayabildi? Cevap: '' Hiç kimse'' olmalı. Ama öyle değil! Bir çoğumuz gidiyoruz zaman zaman o dünyaya. Farkında olarak ya da olmayarak. Hepimiz zaman geçiriyoruz orada. İyi de bu nasıl oluyor derseniz cevap olarak tek bir kelime aklıma geliyor: ''Koku"


Koku... Vücudumuzdaki küçücük bir organın, nesnelerden yayılan ve gözle görülemeyen molekülleri algılamasıyla gerçekleşen bir duyu olayıdır. Kulağa ne kadar basit geliyor değil mi? Fakat bu hissin yani kokunun yaşattıklarını bize sunabilen başka bir his bilmiyorum. Büyü, sihir ve mucize üçlüsünü içerisinde barındıran bir his daha yok bu dünyada. Ne kadar şanslıyız ki çevremizdeki her şeyin bir kokusu var. Hatta soyut anlamların bile kokuları var. Ve bunlar bize inanılmaz hisler yaşatabiliyor. Yeni kesilmiş çimen kokusu, yağmurda ıslanmış toprak kokusu, nemli odunun kokusu... Soyut kokulara inecek olursak şehvetin kokusu, aşkın kokusu, korkunun kokusu, mutluluğun, huzurun kokusu... Şunlara bir bakın! Sizce de hayatımızı etkileyen türden hisler değil mi? Her birimiz kokuları duyduğumuzda veya fark ettiğimizde hayatımızda bu hislere göre adımlar atmaz mıyız? Eğer abarttığımı düşünüyorsanız size bir örnek vermek istiyorum. Ne demek istediğimi daha rahat anlayabileceksiniz.

Sevgilinize büyük tutku ve aşk ile bağlısınız. Bir insana nasıl bu şekilde bağlanılır ki? Çok seversiniz, aşık olursunuz, sizin için çok değerlidir. Birkaç neden daha sayabiliriz. Ama karşınızdaki insana bağlanmanız, aşık olmanız, onu çok sevmeniz aslında kokunun bir mucizesidir! Karşınızdaki kişinin soyut kokusunu tadamazsınız. Kısacası koku uyumunuz birbiriyle uyuşmaz ise emin olun o kişiyi ne tutkuyla sevebilirsiniz ne de aşık olursunuz . Hala inanmamış olabilirsiniz. ''Koku bunların hepsini nasıl yapabilir ki?'' diyebilirsiniz. Diyelim ki tutkuyla, aşkla bağlı olduğunuz sevgilinizden ayrıldınız. Onun bedenini mi özlersiniz yoksa aradığınız onun büyüleyici, baştan çıkaran, onu diğer insanlardan ayıran, sizin için özel yapan kokusu mudur peşinden gitmek istediğiniz? Aradan yıllar geçtiğini düşünelim. Hatta sevgilinizi çoktan unuttunuz bile. Sokakta yürüyorsunuz. Birden burnunuza eski sevgilinizin, tutkuyla bağlandığınız kişinin kokusuna rastladınız! İstemsiz olarak kapatırsınız gözlerinizi, 3-5 saniye içerisinde gidersiniz geçmişe. Beraber geçirdiğiniz o güzel, sevgi dolu yada hatırlamak istemediğiniz anlara gidersiniz. İşte bu bir büyüdür. Kim ne derse desin mucizedir. İçinde yaşadığımız devirde geçmişe gitmenin imkansız olduğunu biliyoruz. Fakat koku buna karşı çıkıyor ve isteseniz de istemeseniz de sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Size unuttuğunuz aşkınızı veya unuttuğunuz aşk hissini yeniden yaşatıyor.


Bunun dışında yeri geliyor sizi hayaller aleminde muhteşem bir gezintiye çıkartıyor. Ve evet! Belki kurduğunuz hayaller ile geleceğinizi de tasarlıyor koku. Huzuru, ferahlığı, mutluluğu buna benzer daha bir sürü sıfatın anlamını yaşatıyor size.

Büyüye, sihire, mucizeye inanmayan pek çok insan, aslında bu üç inanılmaz olayın küçücük bir koku molekülü tarafından sağlandığının farkında değil. Her gün bu mucizeyi yaşamak kadar güzel bir şey yoktur dünyada. İstediğiniz zaman büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralayabilir, mucizelerin en güzelini yaşayabilir, en güzel hisleri barındıran sihir denizinde yol alabilirsiniz.


Bu büyülü dünyanın kapılarından girip bir daha çıkmak istemiyorsanız kokuyu tanıyın, bilin ve koklayın. İyi, kötü, pis... Her şeyi koklayın. Çünkü her parfümün içerisinde farklı mucizeler yaşayacaksınız, farklı sihirler ve büyüler göreceksiniz. Unutmayın ki ''Rüyaların izdüşümüdür kokular.'' 


YAZAN: Batuhan CEYLAN

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) bu yazının size yararı olduysa benim için daha harika bir olay bu :)

      Sil
  2. Hiç işin yoktu çok sıkıldın dimi itiraf et :D

    YanıtlaSil
  3. Şimdi bize bu yazıyı yazmak için ne kokladığını söylemeni istiyoruz. Çünkü gerçekten olağanüstü olmuş tebrikler, başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorunuz için teşekkür ederim öncelikle :) cevabına gelecek olursak ; tek bir kokuya bağlı kalmadım açıkçası.çünkü dünyadaki tüm kokular ayrı ayrı hisler uyandırır insanların içinde. bunu belirtmek istedim ben de yazımda . yorumunuz için tekrar çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Sen git bizim Resul'e cevap ver bana cevap verme ama. Şu an çok kırıldım hem de gayet resmi bir dille cevap vermiş :(

    YanıtlaSil
  5. :))) özürdilerim Anıl'cım sana da yorum yapcaktım atlamışım seni :) senin yorumun için de teşekkür ederim ama canım sıkıldığı için yazmadım tabiiki :) bir şeyler paylaşmak , yeri gelince fikir alışverişi yapabilmek için böyle bir şey yaptım :)

    YanıtlaSil